Online Dating Scam

Svindel på Online Datingsider er heldigvis ikke så utbredt som enkelte tror, siden det er enkelt for myndighetene å følge de digitale fotsporene med dagens teknologi. Men det er allikevel ting man må passe på.

Svindel på Online Datingsider er heldigvis ikke så utbredt som enkelte tror, siden det er enkelt for myndighetene å følge de digitale fotsporene med dagens teknologi. Men det er allikevel ting man må passe på.

Par i New Jersey tiltalt for å svindle mennesker for 6 millioner USD.

Nylig ble et par i New Jersey, USA tiltalt for å svindle minst 33 mennesker for 6 millioner USD på datingsider. Friday Inalegwu, 31 og Steincy Mathieu, 24 ble begge tiltalt for «wire and mail fraud».

Føderale myndigheter i USA forteller at svindelen foregikk mellom oktober 2016 og mai 2020, som hadde flere involverte i Nigeria og Tyrkia. Paret fant ofrene sine hovedsakelig på Match.com, eHarmony og Plenty of Fish som er store internasjonale dating sider.

Hvis de blir dømt kan de få opp til 20 år i fengsel.

Hvordan foregikk svindelen

Dette er et godt eksempel på hva man må være forsiktig med på dating sider. Måten de gjorde det på var å innlede kontakt med medlemmer på datingsider og bruke tid på å bli venner med ofrene sine. Etter hvert ville de spørre om hjelp til å betale for diverse oppdiktede ting, som at de trengte hjelp til å betale for alt fra skatt, sykehus regninger, gjeld og spesielt penger for å dekke flybillett og reise for å komme på besøk.

Hva skal du se opp for

Hvis du har kontakt med noen på en datingside og de spør om penger, uansett hva det er til, må du aldri gå med på det. Svindlere kan dikte opp svært troverdige scenario som er beregnet til å appellere til følelsene dine og få deg til å føle at du ikke kan la være å hjelpe. Selv om du har råd og mulighet, ikke hjelp. Det er altfor stor sannsynlighet for at det er svindel og bedrag.

Hvor opererer svindlere

Siden vi skriver om online datingsider og sjekker ut mange av dem, kan vi fortelle om våre inntrykk angående dette. Det virker som at mesteparten av slik svindel foregår på de aller største datingsidene siden de har så mange medlemmer at det er vanskeligere å følge med. Spesielt på datingsider hvor man kan sende gratis meldinger, er dette mer utbredt enn på datingsider hvor man må betale siden svindlerne må snakke med veldig mange før de finner et godtroende offer og de vil nok helst ikke betale for det.

Hvor utbredt er online dating svindel

Vår erfaring etter test av veldig mange forskjellige datingsider, og masse tid brukt på disse, er at det ikke er så utbredt som man kan tro. Vi har aldri erfart forsøk på slik svindel, men det er allikevel noe man må være obs på slik at man vet hva man skal være forsiktig med.

Vanlige brukere av online datingsider vil ikke spørre om penger, og det er heller ikke lov å gjøre det på mange datingsider. Så man bør rapportere slike ting hvis man treffer mistenkelige mennesker, slik at de blir blokkert fra datingsiden.

Er noen datingsider tryggere enn andre

Vi vil si ja. Uten å nevne navn, vil vi anbefale å bruke datingsider hvor man betaler for å sende meldinger, som Spotgee.com og SixFridays.com.

Det er flere grunner til at de er tryggere. For det første vil ikke svindlere være interessert i å betale for å sende meldinger til hundrevis av mulige ofre, før de finner noen som er villige til å sende dem penger. Betalte datingsider bruker også mer ressurser på sikkerhet og oppfølging, som gjør det vanskeligere for mulige forsøk på svindel.

Betalte datingsider er ofte satt opp på en måte som gjør det enkelt å rapportere andre medlemmer for mistenkelig aktivitet. Og siden svindlere må kontakte mange før de finner et offer, er sannsynligheten liten for at ingen vil rapportere dem før de finner frem til de mest godtroende av oss som bør beskyttes ekstra godt mot slikt.

Konklusjon

Hvis du bruker datingsider som Spotgee.com eller SixFridays.com, kan du være ekstra trygg på å ikke treffe på slike svindlere. Vi har brukt ekstra mye tid på disse datingsidene og har aldri opplevd å bli spurt om penger eller økonomisk hjelp i det hele tatt.

Så vær forsiktig der ute, men ikke vær for bekymret for dette. Statistisk sett er det svært lite sannsynlig at du skal treffe på en svindler på denne måten heldigvis, og de blir ofte tatt av myndighetene og fjernet fra samfunnet.

Lykke til!

Leave a Reply

Vi Anbefaler
4.8 rating
Er du lei av å bruke timer for å se etter hookups og ende opp med å tilbringe kveldene alene? Juicy-Adult kan være siden som hjelper deg til å komme ut av tørket.
Dating Site Reviews
4.8 rating
Er du lei av å bruke timer for å se etter hookups og ende opp med å tilbringe kveldene alene? Juicy-Adult kan være siden som hjelper deg til å komme ut av tørket.
5.0 rating
Hvis du ser etter en varm og dampende affære med garantert maksimal diskresjon, er dette siden for deg!
4.8 rating
Denne siden er skapt for dem som ser etter mer seriøse og langvarige forhold. Les mer her.
5.0 rating
Synes du at de samme gamle dating sidene ikke fungerer lengre? Vel, Spotgee.com kan være dating siden som snur dette for deg.
3.0 rating
Suverent matching system
Dating Spesialisten
Copyright 2021 Datingspesialisten.no